Om Stephensen og Beyer

barbarajanus

Janus om Barbara Læssøe Stephensen:

Hun er virkelig en hurtigt-tænkende dame og ret så skarp i replikken. Hvis døgnet var længere kunne Barbara hver dag skrive 8 originale blog-indlæg om retorik, samtidig med at hun interviewer Lin Ullmann på Bogforum eller skriver en tale til en topleder eller laver ny publikum-strategi for kunstudstilling.  Barbara er den forælder, der arrangerer teatertur for en hel skole-årgang for ”ungdommen skal sgu’ væk fra mobilen og se noget ordentligt.” Hun skrev nogle af Svend Aukens bedste taler, har været tv-vært på DR, Smagsdommer på DR2 og kommunikationschef på Kunstforeningen Gammel Strand.

Alt hendes klassiske kundskab og høje ambitioner for dannelsen i Danmark er kombineret med masser af selvironi og temmelig højt til loftet. Der er ingen smalle steder og alt kan lade sig gøre. At bage rugbrød på en søndag, forhindre hende ikke i at besøge 4 venner samme eftermiddag. Jeg har selv haft besøg af hende, hvor hun lige smed et par halvbagte brød i ovnen i 10 minutter, inden hun skulle videre til den næste, der lige for-varmede ovnen så alt var klar. Sådan får hun alt til at lykkedes.

Barbara kunne have forsat som personlig rådgiver for topministre – måske endda i udlandet. Hun fulgte istedet sin passion og kastede sig over kulturstoffet. Nu samler hun begge sider af sin store faglighed og deler generøst her på bloggen. Enhver der vil gøre sin indflydelse gældende gør klogt i at hyre Barbara Læssøe Stephensen til retorisk træning eller kurser –  bare giv hende et ring og hils fra mig/ Janus

Barbara Læssøe Stephensen
Holbergsgade 19, 3 tv
1057 Kbh K
+45 2033 1210
skype: bstephensen

Barbara om Janus Beyer:

Janus Beyer er en mønsterbryder. Ikke kun i personlig forstand som sin families første akademiker, men også blandt retorikere. Han har nemlig formået at få sin 300 siders bog om noget så snævert som Retorik i Retten, solgt hele tre oplag! Det er uomtvisteligt, at Janus er den i kongeriget, ja i hele Norden, der ved mest om de retoriske slag der udkæmpes i en retssal.

Når både advokatsamfundet, anklagerne og domstolene ustandseligt hidkalder Janus er det ikke kun på grund af hans viden, men også på grund af hans evne til at bruge sig selv og engagerer sig i hvert enkelt af de mennesker han træner retorisk.  For Janus er det interessant, hvad hvert enkelt menneske kan udfolde og det har både topadvokater, helt unge fuldmægtige, “boss’er” i erhvervsliv  og fagforeningerne, ministre og EU parlamentarikere nydt godt af. Og Janus kunne den dag i dag have cirklet rundt på Christiansborg og spundet guld på sin retoriske skarpsindighed og sine gode råd, men i stedet deler han ud af sine analyser og betragtninger til os alle sammen her på bloggen.

For i Janus bor der også en idealist, som vil gøre den offentlige retorik bedre – også i forstanden mere redelig. Det må aldrig handle om at imponere, men altid handle om at overbevise ægte: Argumentationen skal hænge sammen og være lødig og stoffet skal være skåret til, så din modtager forstår. Så hvis du har en god sag og er villig til at arbejde hårdt med hele det retoriske spektrum, så skal du kalde på Janus/ Barbara

Janus Beyer
Brede Allé 60
2800 Lyngby
+ 45 61267940